Elektronsko sporočilo, v katerem je navedeno, da je eden od vaših prijateljev na Facebooku dodal novo fotografijo, na kateri ste tudi vi, je najverjetneje okuženo z virusom, zato bodite previdni preden kliknete.

Če imate v Facebooku nastavljeno pošiljanje obvestil, potem bodo lahko takšna sporočilca povsem regularna. Seveda se okuženo obvestilo razlikuje že po elektronskem naslovu pošiljatelja, to pa vsebuje tudi priponko z ZIP datoteko, ki lahko (če jo odprete) postane zelo nevarna. S pomočjo zlonamerne programske kode lahko namreč nepridipravi popolnoma prevzamejo vaš računalnik.

Če boste malce bolj pozorni, boste videli, da je pošiljateljev elektronski naslov precej čuden (notification+kjdm-dj-hud_@facebookmail.com), kar je prvi znak, da takšno elektronsko pošto enostavno izbrišete.

Vir in foto: Računalniške novice, 29.8.2012, Safe.si, 1.9.2012