Ma­ŁťĹjski vikend (zimska ┼íola za dijake)

Zadnji januarski vikend bo na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani mafijsko obarvan. Na sporedu bo prva zimska ┼íola, namenjena srednje┼íolcem vseh letnikov. Z njo ┼żelimo na FMF vsem zainteresiranim dijakom pribli┼żati svet matematike in fizike in jim omogo─Źiti, da se spoznajo z na┼íimi ┼ítudenti, asistenti in profesorji.

Program vikenda bo sestavljen iz treh sklopov: dveh ve─Źernih predavanj prof. dr. Sandija Klav┼żarja in prof. dr. Antona Ram┼íaka (odprtih tudi za javnost); delavnic, ki bodo potekale v manj┼íih skupinah ÔÇô dijaki se bodo pod mentorstvom ┼ítudentov in zaposlenih posvetili izbrani matemati─Źni ali fizikalni temi; in dru┼żabnega popoldneva, ki bo udele┼żencem ponudil zanimive mafijske izzive.

─îasovni okvir:

  • petek, 27. 1., 17h-21h: uvod, dve poljudni predavanji, predstavitev delavnic, ve─Źerja v znanstveni kavarni Ma­ŁťĹja (Jadranska ulica 21).
  • sobota, 28. 1., 9h-13h: delavnice in kosilo v Ma­ŁťĹji.
  • sobota, 28. 1., 15h-19h dru┼żabno popoldne, ve─Źerja v Ma­ŁťĹji.
  • nedelja, 29. 1., 9h-13h: delavnice in kosilo v Ma­ŁťĹji.

Organiziran program poteka zgolj v predvidenih urah. Udele┼żenci si morajo sami organizirati preno─Źi┼í─Źe in/ali prevoz.

Kotizacija: 20 EUR (vklju─Źuje ┼ítiri obroke v Ma­ŁťĹji, navodila za pla─Źilo prejmete ob prijavi)

Ve─Ź informacij dobite pri vodji projekta (doc. dr. Uro┼í Kuzman, uros.kuzman@fmf.uni-lj.si), ki tudi zbira prijave. Pohitite, ┼ítevilo mest je omejeno.

Vir: Fakulteta za matematiko in fziko