Novinarska konferenca na MŠŠ “»Konferenca SIRIKT in Pomladni dan v Evropi«”

V torek, 13. aprila 2010 je ob 9.30 uri na Ministrstvu za šolstvo in šport potekala novinarska konferenca, na kateri smo predstavili letošnjo konferenco Splet izobraževanja in raziskovanja z IKT (SirIKT) 2010 ter Pomladni dan v Evropi.

Mednarodna konferenca Splet izobraževanja in raziskovanja z IKT (SirIKT) 2010 je že tradicionalni in največji dogodek v Sloveniji s področja izobraževanja in izpopolnjevanja ter implementiranja informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževalne institucije.

Konferenca bo potekala med 14. in 17. aprilom 2010 v Kranjski Gori.

Pomladni dan v Evropi je pobuda, namenjena vsem  šolam iz Evrope in drugod. Učitelji naj bi rezervirali enega ali več dni na šolskem koledarju za razpravo, interaktivne dejavnosti in premislek o različnih evropskih temah.

Letos bo Pomladni dan v Evropi potekal od 22. marca do 30. junija 2010. Pomladni dan v letu 2010 podpira cilje Evropskega leta boja proti revščini in socialni izključenosti, zato učence in učitelje spodbuja k organizaciji srečanj in razprav ter k sodelovanju v procesu oblikovanja Evrope jutrišnjega dne.

 

Gradivo z novinarske konference: