Obiskal nas je eden vodilnih strokovnjakov za področje uvajanja inovativnih šolskih programov

Na Zavodu Antona Martina Slomška, (v nadaljevanju ZAMS) med 6. in 7. majem 2010 poteka za vodstvo projekta E-šolstvo dvodnevna interaktivna delavnica, Envisioning Workshop, ki jo izvaja priznana ustanova Education Impact. Delavnice se je kot predavatelj, na povabilo Microsofta, udeležil dr. Baldev Singh, vodja strateškega razvoja IKT pri ustanovi Education Impact, ki je leta 2004 prejel britansko priznanje National Teaching Award for Innovation in Education, pri svojem delu pa predvsem svetuje pri razvoju izobraževalnih modelov prihodnosti.
Dr. Singh je sodeloval pri prenovi izobraževalnih sistemov v mnogih državah po svetu, vključno z Veliko Britanijo, Singapurjem, Indijo, Novo Zelandijo, Malto in drugimi.

Na delavnici so se osredotočili na razumevanje inovacij in strategije novih pristopov izobraževanja, saj se tako predstavnik slovenske podružnice Microsofta, Boštjan Stražar kot tudi vodstvo projekta E-šolstvo zaveda, da lahko uporaba informacijske in komunikacijske tehnologije znatno izboljša in popestri izobraževanje, saj je to idealna priložnost za šole, da presežejo tradicionalne učne modele.

Vodstvo E-šolstva je na delavnici še potrdilo vizijo zastavljenega dela in si razširilo obzorje z vidika globalnega izobraževalnega procesa ter sodobnih pristopov različnih držav do poučevanja, učenja in projektnega dela.

»Pridobili smo ideje, znanja, orodja in izkušnje za dvig kvalitete projektnega vodenja,« je dejal Andrej Flogie, poslovni direktor Zavoda Antona Martina Slomška, ki je v okviru projekta E-šolstvo pomemben partner v vlogi strokovnega vodenja projekta.

Jelka Stankovič

Odnosi z javnostmi v projektu E-šolstvo