Zgodila se je konferenca Moodle.si

Center za e-izobraževanje UP Fakultete za management Koper je skupaj z  Artesio Ljubljana in Šolo za ravnatelje 21. maja 2010 organiziral 4. mednarodno konferenco Moodle 2010.

Konferenca Moodle.si povezuje sedanje in bodoče uporabnike vedno bolj priljubljenega spletnega učnega okolja Moodle.
Četrto srečanje uporabnikov Moodla je omogočilo izmenjavo izkušenj pri uvajanju Moodla v različna učna (in poslovna) okolja, na različnih nivojih izobraževanja, za različne ciljne skupine in za različne namene. V mednarodni sekciji je bila predstavljena predvsem drugačna uporaba Moodla, njen razvoj ter povezava z drugimi spletnimi okolji.

V plenarnem delu konference je bilo prisotno tudi E-šolstvo s svojim prispevkom. Udeležencem konference smo predstavili vse možnosti v navezavi s spletnim učnim okoljem Moodle, ki so na voljo VIZ-om v okviru sodelovanja Ministrstva za šolstvo in šport, Arnesa in projekta E-šolstvo.

Za spletna učna okolja je sedaj na voljo cela paleta storitev, ki segajo od tehnične podpore in tehničnega svetovanja za upravljanje, do skrbniškega in splošno-didaktičnega seminarja in končno specialno-didaktičnih seminarjev in svetovanj.