Poletna šola CoLoS 2010 za učitelje

Od 28. do 30. junija pripravljajo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani Poletno šolo CoLoS 2010 za učitelje. Prvi dan Poletne šole bo namenjen spoznavanju novih standardov s področja učnih tehnologij.

Tako bo v ponedeljek, 28. junija delavnica z naslovom Standardi in specifikacije za učne tehnologije, ki bo potekala v sodelovanju z evropskim projektom ASPECT (Adopting Standards and Specifications for Educational Content).
 
Ker razvijalce elektronskih učnih gradiv tematika utegne zanimati, vabijo, da se udeležite te delavnice na Poletni šoli.

Delavnica bo potekala na UL FRI na Jadranski 21 v Ljubljani od 9:15 do 13:00. V popoldanskem času bo potekala praktična delavnica v računalniški učilnici, katere se v primeru prostih kapacitet tudi lahko udeležite. Podrobnejši program Poletne šole je na voljo na:

http://colos.fri.uni-lj.si/SUMMER_SCHOOL_2010/program.html

Na Poletni šoli bosta predavala tudi dva tuja strokovnjaka, ki bosta v popoldanskih urah na voljo za razgovor:

  • dr. Agueda Gras-Velazquez dela pri Evropskem šolskem omrežju (EUN) kot koordinatorka za matematiko, znanost in tehnologijo. Ima veliko delovnih izkušenj s področja e-izobraževanja, predvsem kot tutor, razvijalec vsebin, vodja informatikov ter kot vodja in administrator različnih projektov.
  • Warwick Bailey je direktor podjetja Icodeon iz VB, ki sodeluje v projektu ASPECT kot ponudnik rešitev. Njegovo podjetje razvija tehnološke rešitve za e-izobraževanje (za nas sta zanimiva predvsem predvajalnik SCORM in CC Platforma).

 
Dopoldanska predavanja Poletne šole lahko v celoti spremljate tudi preko spleta. Podrobnosti najdete na spletni strani Poletne šole CoLoS 2010 (http://colos.fri.uni-lj.si/SUMMER_SCHOOL_2010/index.html).

Vir:
dr. Alenka Kavčič,
vodja delavnice ASPECT na Poletni šoli CoLoS 2010