Ubuntu Linux Slovenija z navodili za uporabo

Na spletni strani Ubuntu Slovenija so zapisali, da je Ubuntu operacijski sistem, ki ga razvija skupnost. Primeren je tako za prenosne in namizne računalnike, kot za strežnike. Najsi ga uporabljamo doma, v šoli ali pri delu, Ubuntu vsebuje vse potrebno programje. Z njim lahko oblikujemo besedila, preglednice in predstavitve, poslušamo in urejamo glasbo, gledamo filme, brskamo po svetovnem spletu ali igramo računalniške igre. Poleg uporabniških programov pa Ubuntu vsebuje tudi zahtevnejša orodja za razvijalce in programerje.

Ubuntu je in vedno bo brezplačen. Za uporabo Ubuntu Linuxa ni potrebno plačati niti licenčnine niti kakšne druge odškodnine. Ubuntu lahko prenesemo s svetovnega spleta, lahko ga uporabljamo sami, lahko ga delimo s prijatelji ali z družino, uporabljamo ga lahko v šoli ali pri delu. Ne glede na to, ali ga uporabljamo za svojo zabavo ali z njegovo pomočjo ustvarjamo dohodek, Ubuntu je v vsakem primeru povsem brezplačen.

Iz spletne strani lahko prenesete brezplačno knjigo Linux na namizju dr. Mateja Kovačiča (več kot 160 strani, pdf).

Pobrskajte po njihovem wikiju, kjer boste našli veliko člankov, poglejte na forum, lahko pa tudi pomagate pri razvoju ali zgolj spremljate novice.

Več informacij na: Ubuntu Slovenija – http://www.ubuntu.si

Vir: http://www.ubuntu.si