E-um z interaktivnimi e-gradivi matematike in drugih predmetov za osnovno šolo in gimnazijo

Na spletni strani E-um najdemo pojasnilo, da so interaktivna e-gradiva spletno organizirane vsebine, do katerih dostopamo ponavadi preko splošnega spletnega brskalnika, saj je na ta način omogočen univerzalni dostop brez posebnih posredniških programov.

V zbirki vsebin najdete vsa gradiva matematike za vse razrede devetletne osnovne šole in gimnazije. Ob tem še povzetke, animacije in naloge, lahko pa sestavite tudi test.

Ob vsebinah matematike je pod oznako medpredmetno tudi dober del fizike, kemije, biologije in dodatnih vsebin matematike. Spet za obe stopnji, torej osnovnošolo in gimnazijsko.

Če se boste potrudili in malček brskali, pa najdete še kakšen bonbonček. Projekt se uradno konča že letos, tiste, ki zaidemo na spletno stran pa gotovo prevzame želja, da vsebine ostanejo dostopne tudi vnaprej.

Izvedbo projektov E-va za matematiko v devetletki in E-va za matematiko v gimnaziji je omogočilo sofinanciranje Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za šolstvo in šport. Projekta trajata do 15.9.2010.

Velja jih obiskati nahttp://www.e-um.si/