Kamniška Veronika

Poletje je in počitnice se bližajo h koncu, torej tudi družine počasi prihajajo domov. Da bi se našlo še kaj zanimivega za otroke, vabimo na spletno stran Kamniške Veronike pod okriljem Matične knjižnice Kamnik.

Je lep primer, kako lahko na nevsiljiv in zanimiv način skozi uporabo interneta otrokom in starejšim približamo pravljice in druge aktivnosti, kar pa kajpak ne sme nadomestiti jemanja knjig s polic.

Na spletni strani, kjer se lahko zabavate z igricami, prijateljem pošljete razglednico in vstopite v svet pravljic, so zapisali tudi takole.

"Povedke in pravljice nas uče gledati, poslušati in doživljati svet v najbolj prvinski obliki. Ali nas ne prepričujejo o tem tudi doživete ilustracije akademskega slikarja Kostje Gatnika, ki nam odkriva nesluteno fantazijsko bogastvo gorate in s planinami polepšane kamniške pokrajine? To je kraljestvo nagajivih škratov, skrivnostnih belih žena, strah zbujajočih divjih mož in žena ter prizorišče zvitih in premetenih coprnikov. Zato povedke in pravljice ne bodo nikoli ostale brez bralcev in poslušalcev."

Vir: http://www.kamniskaveronika.net/