Policija svetuje o varnosti na spletu – starši in otroci, poglejte

Na straneh POLICIJE najdemo nasvete o varni rabi interneta in obnašanju na njem. Zloženke in povezave na znane ali manj znane strani znajo biti koristne.

Kaj svetujejo policisti otrokom in kaj staršem? Med drugim tudi takole: "Nekateri posamezniki iščejo svoje tarče preko interneta in jih potrpežljivo zavajajo s pozornostjo in prijaznostjo, pa tudi z obljubami in darili. Ti ljudje so pripravljeni porabiti veliko časa, denarja in energije, da bi dosegli svoj cilj. Otroka poslušajo, ga razumejo in mu pomagajo reševati težave. Pridobijo si otrokovo zaupanje in potem ga počasi zvabijo v razgovore s spolno vsebino. Nekateri se zadovoljujejo z razgovori o spolnosti, drugi to počnejo, da bi pridobili slike ali posnetke, ki jih označujemo z izrazom pornografsko gradivo, ki jih zbirajo ali z njimi trgujejo, lahko pa so to le pripravljalna dejanja za srečanje z otrokom v živo."

Več na:   http://www.policija.si/index.php/preventiva/preventiva/6020-stari-in-otroci-zavarujte-se-pred-zlorabami-na-internetu-policija-svetuje