Filozofija Kiberpipe – prost vstop / prost dostop / prosto programje

Uvodni zapis na spletni strani Kiberpipe prav kliče, da si zadevo pobliže ogledamo. Preberite in se odločite…

"Kiberpipa je sodobno opremljena odprta platforma za eksperimentalno raziskovanje novih uporab tehnologij digitalne produkcije in njihovih implementacij na področju kulture, informatike, medijev in politike.

Je socialno osveščen laboratorij, ki deluje na ideji odprtih standardov in prostega programja, ki ga po svojih močeh nadgrajuje, promovira in daje naprej v prosto uporabo. Ob tem skuša s predavanji, razpravami, projekcijami, delavnicami in umetniškimi aktivnostmi vzbuditi kritični razmislek in soustvarjalnost znotraj svoje mlade publike in širšega kroga zainteresirane javnosti.

Preko široke mreže domačih in mednarodnih povezav na svoj oder vabi performerje svetovne scene ter sodeluje z velikim številom institucij, umetnikov, znanstvenikov in akademikov, medijskih aktivistov, teoretikov in razvojnih podjetij, s pomočjo katerih širi znanje, razvija kreativno in kritično obravnavo kulture novih medijev in tehnologij ter omogoča novim izumom, da razvijejo svoj potencial znotraj še neraziskanih polj. V Kiberpipi velja prepričanje, da je neovirano prenašanje znanja nujno potrebno za napredek družbe in posameznika v njej. Delovanje Kiberpipe je v precejšnji meri napor prostovoljcev, ki že toliko let vzdržujemo ta visokotehnološki organizem pri življenju."

Več na:  http://www.kiberpipa.org/sl/