Začnite novo šolsko leto z vstopom v strokovne Spletne skupnosti

Vabljeni ste, da v novo šolsko leto vstopite pripravljeni s pomočjo spletnih skupnosti, ki so nastale v okviru projekta E-šolstvo. Koncept strokovnih spletnih skupnosti, ki delujejo v okviru portala SIO, je postavil Janko Harej, eden izmed vodij področja.

Spletne skupnosti so vstopne točke za učitelje, ki jim omogočajo dostop do izobraževanj, podpore, gradiv, projektov in različnih strokovnih orodij. Nastale spletne skupnosti bodo strokovno vodene in vzdržavane s strani moderatorjev.

Spletne skupnosti strokovnim delavcem ponujajo priložnost izmenjave informacij, možnost medsebojnega povezovanja in sodelovanja ter dostop do številnih formalnih in neformalnih možnosti strokovnega izpopolnjevanja.

Na voljo bodo tri različne vrste spletnih skupnosti, in sicer skupnosti za predmetna področja (npr. slovenščina, matematika, tuji jeziki), skupnosti za specifična področja (npr. ravnatelji, posebne potrebe) in širša skupna področja (npr. varnost na spletu).

Uradno podprte spletne skupnosti, ki so dostopne na portal SIO, v oddelku Spletne skupnosti (skupnost.sio.si) v katergoriji predmetov E-šolstvo > Spletne skupnosti, ne bodo nadomestile ali izpodrinile obstoječih spletnih učilnic za seminarje, razvojne skupine in projekte, temveč jih bodo le dopolnjevale. V spletnih skupnostih boste lahko našli povezave na različne podskupnosti, ki so zanimive za področje skupnosti, tako da bodo spletne skupnosti olajšale tudi dostop do drugih skupnosti in spletnih učilnic.

Dodatna vprašanja glede uradno podprtih spletnih skupnosti lahko naslovite na podpora@sio.si. V kolikor pa ugotovite, da za vaše področje še ni vzpostavljena skupnost, ste vabljeni, da se pridružite ekipi moderatorjev. Prijave za nove moderatorje se zbirajo v predmetu E-šolstvo – skupnost sodelavcev projekta (kategorija E-šolstvo), kjer med gradivi najdete tudi podrobne informacije o delu moderatorjev in posodobljen seznam vseh skupnosti s pripadajočimi ključi.

Več informacij je dostopnih na: http://skupnost.sio.si/.