Domača stran slovenskih muzejev in galerij

Museums.si je portal, s katerim želijo širši javnosti ponuditi koristne in zanimive informacije s področja kulture, ustanovam s področja varstva kulturne dediščine pa omogočiti objavo muzealij, otvoritev razstav in drugih dogodkov, člankov in publikacij. Hkrati predstavljamo slovenske avtorje ter muzeje in galerije.

MUSEUMS.SI je namenjen tako strokovni javnosti, kot tudi vsem drugim, ki jih zanima delo in dogajanje v slovenskih kulturnih ustanovah. Poenostavlja pregled objavljenih zbirk in njihovo iskanje po različnih kriterijih. Omogoča enostaven pregled aktualnih in preteklih razstav. Indeks avtorjev pregledno predstavlja seznam avtorjev, katerih dela so na ogled, z izpostavljenimi avtorji pa želimo življenje in delo slovenskih kulturnih ustvarjalcev prikazati v sliki in besedi. Nastaja tudi pregled vseh slovenskih muzejev in galerij, ponudbo pa bomo obogatili še s strokovnimi članki in publikacijami.

Gre za največji tovrstni portal pri nas, ki že ponuja okrog 10.000 predmetov iz številnih muzejev in galerij, seznam aktualnih razstav in dogodkov ter predstavitve slovenskih kulturnih ustanov in avtorjev, katerih dela so predstavljena.

Sodobna spletna stran je nadgradila Spletno galerijo (www.spletna-galerija.net), v sodelovanju s Skupnostjo muzejev Slovenije pa si bomo prizadevali, da MUSEUMS.SI postane spletno središče, kjer bo vsakdo našel informacije, ki jih potrebuje.

Povezava:  http://www.museums.si