Podelitev Nagrad Republike Slovenije na področju šolstva

5. oktober je svetovni dan učiteljev. Leta 1993 ga je razglasil UNESCO z namenom, da bi ljudem približal poslanstvo ter dosežke učiteljev na področju vzgoje in izobraževanja.

V Sloveniji dan učiteljev obeležimo s podelitvijo Nagrad Republike Slovenije na področju šolstva. Letošnja slovesna podelitev nagrad je bila v torek, 5. oktobra 2010, ob 18. uri v Grand Hotelu Union (Miklošičeva 1) .

 

Nagrade sta podelila minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič in predsednik Odbora za podeljevanje nagrad RS na področju šolstva, dr. Pavel Zgaga. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Državnega zbora, dr. Pavel Gantar.

 

Nagrade Republike Slovenije na področju šolstva se podeljujejo od leta 1966. Takrat so se imenovale Žagarjeve nagrade, s sedanjim imenom jih poznamo od leta 1994. Podelili smo 11 nagrad, prejelo jih je 12 nagrajencev.

 

Nagrajenci v letu 2010:

 – mag. Suzana ANTIČ; nagrada za posebno uspešno vzgojno-izobraževalno, inovacijsko in organizacijsko delo v predšolski vzgoji;

 – Terezija DRAGINC; nagrada za življenjsko delo v osnovnem šolstvu;

 – mag. Jožefa POLANC; nagrada za življejsko delo v osnovnem šolstvu;

 – mag. Valentin KUBALE; nagrada za življenjsko delo v srednjem šolstvu;

 – Tomaž Janez GERŠAK; nagrada za življenjsko delo v srednjem šolstvu;

 – dr. Peter GLAVIČ; nagrada za življenjsko delo v visokem šolstvu;

 – dr. Simona TANCIG; nagrada za življenjsko delo v visokem šolstvu;

 – dr. Vida MOHORČIČ ŠPOLAR; nagrada za posebno uspešno vzgojno-izobraževalno, inovacijsko in organizacijsko delo v izobraževanju odraslih;

 – Ksenija PREŽELJ in Darinka V. KABELKA; nagrada za posebno uspešno vzgojno-izobraževalno, inovacijsko in organizacijsko delo na področju dijaških in študentskih domov;

 – mag. Loredana SABAZ; nagrada za življenjsko delo na področju šolstva italijanske manjšine;

 – mag. Valerija PERGER; nagrada za posebno uspešno vzgojno-izobraževalno, inovacijsko in organizacijsko delo v zamejskem šolstvu.

Vir: Ministrstvo za šolstvo in šport