Mednarodno tekmovanje ThinkQuest 2011

Postanite mentor/ica skupini učencev in jim pomagajte razvijati znanje 21. stoletja. Potegujte se za lepe nagrade – za prenosne računalnike, za udeležbo na razglasitvi zmagovalcev Think Quest Live in za denarno nagrado vaši šoli!

Izziv za učence

ThinkQuest tekmovanje vzpodbudi učence k reševanju aktualnih problemov in jim da možnost kritičnega razmišljanja, medsebojnega komuniciranja in razvijanja tehnoloških znanj. Skupine se lahko prijavijo na naslednja tekmovanja:

  • ThinkQuest Projekti: udeleženci bodo uporabljali Think Quest Project orodje, to je okolje, kjer bodo kreirali spletne projekte. V tem okolju bodo tudi izdelali svojo tekmovalno spletno stran.
  • ThinkQuest Digital Media: udeleženci bodo z uporabo digitalnih medijev izdelali blog/dnevnik, spletno stran, animacijo, poročilo, zbirko fotografij ali video, lahko pa izdelek vsebuje kombinacijo naštetega
  • Razvoj aplikacij: udeleženci bodo razvili spletno aplikacijo v programskem jeziku, ki ga bodo izbrali iz seznama za tekmovanje veljavnih programskih jezikov.

Za podrobnejše informacije vas prosimo, da si preberete spletno stran: ThinkQuest Competition Portal, kjer so poleg vseh potrebnih informacij napisana tudi navodila za prijavo.

Sporočite tudi drugim učiteljem, da se lahko s svojo skupino pridružijo mednarodnemu tekmovanju, saj je izbor tem zares številčen. Ker je tekmovanje mednarodno, morajo biti vsi prispevki za tekmovanje izdelani v angleškem jeziku.

Želite izvedeti več?

Za vse dodatne informacije in pojasnila kontaktirajte Tanjo Resnik Zorič po elektronski pošti na tanja.resnik@oracle.com ali po telefonu na 01 588 88 38.