SAFE-SI nagradni natečaj za osnovnošolce

Center za varnejši internet SAFE-SI v letošnjem šolskem letu za osnovnošolce ponovno organizira nagradni natečaj, ki poteka v treh ločenih kategorijah (povezave):

Do 3. decembra 2010 se lahko učenci posamezno ali v skupini do 6 otrok pod vodstvom mentorja prijavijo na natečaj prek spletnega obrazca na http://rid.safe.si. Tu najdete tudi razpisane teme in ostala podrobnejša navodila za prijavitelje.

Najbolje ocenjeni prispevki bodo nagrajeni:

  • Avtorji prvih treh najboljših izdelkov iz vsake kategorije izdelkov prejmejo zanimive praktične nagrade.
  • Mentorji izdelkov prejmejo potrdilo o mentorstvu.
  • Vsi sodelujoči prejmejo potrdila o sodelovanju.

Glavni namen tekmovanja je spodbuditi kreativen in poglobljen razmislek otrok in mladine o tem, kako jim internet in druge informacijske tehnologije oblikujejo vsakdanje življenje in hkrati sprožiti pogovor in učenje o varnem in odgovornem načinu rabe novih tehnologij v šoli in zunaj nje.

Natečaj poteka že tretje leto. Na prvem Sejfkovem natečaju 2008/2009  je sodelovalo več kot 430 učencev iz 43 slovenskih osnovnih šol. Na SAFE-SI natečaju v lanskem šolskem letu 2009/2010 pa je sodelovalo 900 učencev iz 79 šol. Letos upamo, da bo odziv še večji.

Pravice in pogoji:

Avtorji se strinjajo, da organizatorji izključno za potrebe projekta SAFE-SI uporabijo njihovo delo v skladu s CC licenco Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod istimi pogoji 2.5  Slovenija in tako dovolijo, da se avtorsko delo in njegove predelave reproducirajo, distribuirajo, dajejo v najem, priobčijo javnosti in predelujejo pod pogoji, (1) da se navede avtorja, (2) da ne gre za komercialno uporabo in (3) da se izvirna dela/predelave naprej širijo pod istimi pogoji.

Vse informacije: