Netko 2010 – izbor najboljših poslovnih in upravnih spletnih strani

Netko 2010 se je zavrtel in že enajsto leto zapored so znane najboljše poslovne in upravne spletne strani v Sloveniji.

GZS-Združenje za informatiko in telekomunikacije je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – Direktoratom za informacijsko družbo na slovesnosti v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije podelilo nagrade za najboljše poslovne in upravne spletne strani v Sloveniji.

Odločitev je takšna:

1. Predstavitve podjetij s področij industrije, storitev, trgovine in financ

Naslov spletne strani www.petrol.si

Lastnik PETROL, Slovenska energetska družba, d.d.      

Izvajalec Domenca d.o.o

Zadnja prenova enega najstarejših korporativnih spletnih projektov v državi je prinesla močan zasuk v smer dejanskega dialoga s končnimi potrošniki. Žirija posebej pozdravlja resnost programske in kadrovske podlage za to pogumno odločitev.

2. Predstavitve institucij s področij državne in javne uprave

Naslov spletne strani www.zpiz.si

Lastnik Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje

Izvajalec Innovatif d.o.o.

Dober javni spletni servis mora biti neposredno usmerjen natančno razumljeni uporabniški javnosti. ZPIZ je navdušil z jasnostjo in natančnostjo nagovora.

3. Mediji in informativni portali

Naslov spletne strani www.viva.si

Lastnik Studio Moderna Storitve d.o.o.   

Izvajalec Studio Pešec d.o.o.

Na Vivi živijo svoje poslanstvo in bralcev že zdavnaj ne obravnavajo več zgolj kot pasivne potrošnike. Njihov spletni projekt daleč presega in nadgrajuje omejitve tiskanih medijev ter odgovorno gradi avtentično spletno skupnost.


4. Spletne storitve

Naslov spletne strani http://theflowr.com

Lastnik INTELIUS, spletne rešitve, d.o.o.

Izvajalec Refresh d.o.o. , Intelius d.o.o. in Acro-in d.o.o.                                      

V zelo ostri konkurenci se je žirija odločila nagraditi spletno poslovno aplikacijo z realno uresničljivimi mednarodnimi ambicijami. Odločitev sta odtehtali kompleksnost produkta in svežina izvedbe.


5. Produkti in blagovne znamke

Naslov spletne strani www.barcaffe.com

Lastnik Droga Kolinska d.d.

Izvajalec Innovatif d.o.o.

Žirija je letos želela nagraditi izjemno kakovostno izpeljano prispodobo spletnega vmesnika ter igrivost nagovora uporabnikom. Že dolgo časa namreč kavo in internet druži pomembna lastnost: brez njiju enostavno ne gre.

6. Inovativna raba socialnih medijev

Naslov spletne strani www.facebook.com/mimovrste

Lastnik Mimovrste d.o.o.

Izvajalec Mimovrste d.o.o.

Preudarna raba Facebooka in Twitterja je bila odločujoča, da so uporabniki v mimovrste prepoznali zanesljivega in predanega sogovornika, ki stavi predvsem na dober odnos z njimi.

7. Najbolj prijazna spletna vsebina za otroke

Naslov spletne strani http://junior.si

Lastnik Založba Rokus Klett

Izvajalec WMD

Najbolj je žirijo navdušilo spodbujanje otrok k participaciji. Stran otroke vabi, da postanejo »Juniorjevi ambasadorji«, ki pišejo popotne dnevnike, jih objavljajo na strani, sodelujejo v fotografskih ter likovnih natečajih. Posebno zanimiva in primerna za mlajše otroke je igra Juniorjev Ekopotep, kjer se otroci prek igre učijo o naravnih pojavih, ogroženih živalih in redkih rastlinah Slovenije.

Agencija leta

Innovatif d.o.o.

Uigrana ekipa agencije Innovatif, ki se skupaj razvija že leta, nepretrgoma navdušuje s profesionalnim odnosom in kreativnimi pristopi. Trajno sodelovanje z zelo široko paleto naročnikov in panog je dodatni dokaz za potenciale, ki jih je sposobna krepiti.

Glas ljudstva

Naslov strani www.mimovrste.com

Lastnik Mimovrste d.o.o.

Izvajalec Domenca d.o.o.

Zmagovalec ljudstva je razglašen na podlagi štetja klikov z enega IP dnevno, spletna stran www.mimovrste.com pa je zbrala skupno skoraj 26 odstotkov vseh klikov.

Vir, povezava, fotografije: GZS