KIBLIX 2010

V povezavi z IKT velja pogledati tudi v multimedijski center Kibla.

Od 2002 do 2009 je multimedijski center KIBLA tehnološko usmerjen in mednarodni festival odprte kode KIBLIX postopoma transformirala v domeno umetnosti in izobraževanja ter z deveto edicijo v 2010 začenja korak v še širše polje kulture in družbe. Festival KIBLIX je izobraževalne narave in je namenjen dijakom in študentom oziroma strokovni in poslovni javnosti, ki jo zanima področje informacijskih tehnologij, odprte kode in odprte družbe ter sodobne trans-novo-medijske umetnosti.

Vsebinsko-formalni okvir devete edicije v 2010 je nizka tehnologija, ekologija, odprta koda in odpad, smet oziroma Odpad – tehnološki minus, kot lahko prevedemo naslov Waste – Technology Minus.

Z razstavami, prostorskimi postavitvami in večdnevno delavnico ter ob pogovorih, modni reviji in okroglih mizah, predvsem pa s sodelovanjem in povezovanjem festivalskih platform novomedijskih in odprtokodnih zgodb doma in po svetu, želi edicija KIBLIX 2010 postaviti temelje prestopa iz omejenih galerijskih prostorov v široko polje kulture in družbe ter začeti festival 2011 že v letu 2010.

Vir in več podatkov: KIBLIX