XIX. srečanje ravnateljic in ravnateljev osnovnega šolstva

Ravnateljice in ravnatelji osnovnih šol se bodo v prihodnjem tednu med 22. in 24. novembrom 2010, srečali v Grand hotelu Bernardin v Portorožu na XIX. strokovnem srečanju.

 

V ponedeljek, 22. novembra 2010, se jim bo ob 14. uri pridružil tudi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič. Kasneje, ob 16. uri bo dr. Miro Cerar, profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani, spregovoril o mestu prava v šoli, ob 18. uri pa je na sporedu pogovor o nastajanju nove Bele knjigi z dr. Janezom Krekom, predsednikom Nacionalne strokovne skupine za pripravo Bele knjige o vzgoji in izobraževanju v RS.

 

V torek, 23. novembra 2010, bosta ravnatelje nagovorila tudi državna sekretarka Alenka Kovšca, ob 9. uri, ki se bo dotaknila vsebinskih izhodišč Zakona o učiteljih, ob 9.45. uri pa direktor Direktorata za vrtce in osnovno šolo, Boris Černilec, ki bo spregovoril o vsebinskih izhodiščih o spremembi Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja.

Iz programa na spletni strani Šole za ravnatelje je razvidno, da bodo ravnatelji v delavnici z mag. Borutom Čampljem govorili tudi o svoji vlogi pri uvajanju e-gradiv.

 

Podrobnejši program srečanja: Šola za ravnatelje


Vir:
MŠŠ