eJournalizm – seminar “polnočno sonce”

Čezmejno izobraževalno sodelovanje z uporabo spletnih orodij, seminar “polnočno sonce”

Kdaj in kje?

Od nedelje 12.6.2011 do sobote 16.6.2011 v Inari, (Laponska) blizu jezera Inari, enega največjih jezer Finske. Resnično 24 ur dnevne svetlobe …

Kaj je cilj seminarja?

Cilj seminarja je, naučiti se, kako tehnično in didaktično uporabljati spletno okolje eJournal, za mednarodne projekte. Poleg tega boste spoznali tudi, kako uporabiti videokonferenco za namen projekta in kako ustvariti preprosta video gradiva. Vsa omenjena orodja in spretnosti pomembno vplivajo na dvig kakovosti mednarodnih projektov.
Poleg obveznega programa se lahko vključite tudi na različne dodatne delavnice in razpravljate o svojih projektnih idejah z ostalimi udeleženci.
Na seminarju boste dobili svoj eJournal, ki ga boste lahko kasneje uporabili za delo v mednarodnem projektu.

Cena seminarja

Seminar je uradno priznan in objavljen s strani nacionalnih agencij (Comenius). Zato se morate prijaviti na vašo nacionalno agencijo (CMEPIUS za Slovenijo), ki bo odločala o finaciranju vašega sodelovanja.

Kdo se lahko prijavi?

Ciljna skupina: vsi učitelji (osnovnih in srednjih šol), ki imajo osnovan IKT znanja in kompetence (urejevalnik besedil, brskanje po internetu).

Več informacij najdete na spodnjem naslovu:
http://ejournal.eduprojects.net/lapcom2

Kako se prijavimo?

  • Najprej se morate pred-registrirati za seminar.
  • Na tem naslovu: http://ejournal.eduprojects.net/lapcom2/  najdete vse potrebne informacije, kako se pred- registrirati. Kliknite na Course Info in preberite članek 1.
  • Nato vam orgamizator pošlje e-pošto s potrditvijo pred-registracije. Pomagali vam bodo tudi pri izponjevanju obrazcev za prijavo.
  • Povežite se z nacionalno agencijo (CMEPIUS). Izpolniti bo potrebno uradni obrazec za prijavo na ta seminar  in jo poslati skupaj s pred registracijsko potrditvijo organizatorja na NA (CMEPIUS).
  • Naslov: http://www.cmepius.si/
  • Rok prijave je 14. Januar 2011.
  • Sporočite organizatorjem, ko dobite obvestilo iz NA, da so vam odobrili prošnjo.

S spoštovanjem

Ludo Mateusen