SAFE-SI nagradni natečaj za osnovnošolce – še do 3. decembra

Še do 3. decembra 2010 se lahko prijavite na natečaj Centra za varnejši internet SAFE-SI. Natečaj je namenjen osnovnošolcem in poteka v treh ločenih kategorijah (povezave):

Na natečaj se lahko prijavite učenci posamezno ali v skupini do 6 otrok pod vodstvom mentorja prek spletnega obrazca na http://rid.safe.si.

Tu najdete tudi razpisane teme in ostala podrobnejša navodila za prijavitelje.

Najbolje ocenjeni prispevki bodo nagrajeni:

  • Avtorji prvih treh najboljših izdelkov iz vsake kategorije izdelkov prejmejo zanimive praktične nagrade.
  • Mentorji izdelkov prejmejo potrdilo o mentorstvu.
  • Vsi sodelujoči prejmejo potrdila o sodelovanju.

Glavni namen tekmovanja je spodbuditi kreativen in poglobljen razmislek otrok in mladine o tem, kako jim internet in druge informacijske tehnologije oblikujejo vsakdanje življenje in hkrati sprožiti pogovor in učenje o varnem in odgovornem načinu rabe novih tehnologij v šoli in zunaj nje.

Pravice in pogoji:

Avtorji se strinjajo, da organizatorji izključno za potrebe projekta SAFE-SI uporabijo njihovo delo v skladu s CC licenco Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod istimi pogoji 2.5  Slovenija in tako dovolijo, da se avtorsko delo in njegove predelave reproducirajo, distribuirajo, dajejo v najem, priobčijo javnosti in predelujejo pod pogoji, (1) da se navede avtorja, (2) da ne gre za komercialno uporabo in (3) da se izvirna dela/predelave naprej širijo pod istimi pogoji.

Vse informacije: