Razpis tekmovanja DOSS 2011

Ti 5. december kaj pomeni? Ne? Mogoče te bo na pravo pot usmerila tema družbene scene BODI PROSTOVOLJEC, GRADI SEBE IN SVET v letošnjem razpisu tekmovanja DOSS 2011. 5. december je namreč mednarodni dan prostovoljstva.

Tako malo je potrebno, da nekomu polepšamo dan. Mogoče je dovolj nasmeh, objem, beseda, poslušanje, korak, klik…

DOSS je projekt z večletno tradicijo, katerega začetki segajo v šolsko leto 2000/2001. V desetih letih je iz lokalnega srednješolskega tekmovanja prerasel v državno tekmovanje z mednarodno udeležbo.

DOSS je projekt, ki spodbuja ustvarjalnost mladih in odpira vrata v nov svet učenja in poučevanja. Omogoča razvoj vseh ključnih kompetenc, ki jih priporočata parlament in svet EU.

CILJ TEKMOVANJA

Tekmovanje DOSS2010/2011 je namenjeno vsem mladim v osnovnih in srednjih šolah, ki pod vodstvom učitelja mentorja načrtujejo in izdelujejo oglasna sporočila.

TEKMOVALNE SCENE (vsebina sporočila)

  • Tržna scena je namenjena promociji izdelka ali storitve v okviru cilja oglaševalskega učnega projekta.
  • Družbena scena želi opozoriti na družbeno problematiko in se v letu 2011 pridružuje evropskemu letu prostovoljstva, ki ga je razglasil Svet Evropske Unije.

TEKMOVALNE SKUPINE (oblika sporočila)

  • Skupina A: spletni oglasi (audio/video/interaktivni oglas, spletna stran, slikovna pasica, lebdeči oglas, spletne skupnosti, družabna omrežja, blog itd.)
  • Skupina B: tiskani oglasi, plakati, druga oglasna sredstva (katalogi, letna poročila, prospekti, koledarji, zunanje oglaševanje, dogodki itd.).  

PRIJAVA in TERMINI

Spletna prijava del bo potekala v marcu 2011. V tekmovanju bodo upoštevana vsa dela, ki bodo prijavljena do petka, 25. 3. 2011 do 24. ure in bodo izpolnjevala razpisne pogoje ter tehnične zahteve, objavljene na spletni strani.

Žiriranje bo potekalo v soboto, 9. 4. 2011.

Ožji izbor bo objavljen na spletnih straneh v torek, 12. 4. 2011.

Razglasitev nagrajencev bo v sredo, 20. 4. 2011.

Vir in povezava:

DOSS