Tridimenzionalno raziskovanje človeškega telesa Google Body Browser

Podjetje Google želi ostati vodilni ponudnik spletnih storitev. Zato nas skorajda vsak mesec prijetno preseneti s pripravo nove in uporabne storitve. Včasih celo s področji, ki so njemu povsem tuja. Tokrat nas je Google prijetno presenetil s spletno storitvijo Body Browser, ki omogoča tridimenzionalno "raziskovanje" človeškega telesa.

Nova spletna storitev Google Body Browser dejansko omogoča navidezni sprehod po človeškem telesu, in to kar z uporabo spletnega brskalnika in računalniške miške. S pomočjo novosti pridobimo možnost pogleda skozi mehka tkiva ter lahko proučujemo organe in kosti. Na voljo so celo nadzorne fotografije različnih delov telesa.

Spletna storitev Google Body Browser za tridimenzionalno "raziskovanje" človeškega telesa oziroma njena poskusna različica je na voljo na spletnem naslovu http://bodybrowser.googlelabs.com/. Najlepše pri tem je to, da za uporabo spletne storitve ne potrebujemo vstavkov, kot sta na primer Flash ali Java. Tu potrebujemo le spletni brskalnik s podporo aplikacijam WebGL, kot je na primer Google Chrome.

Vir:

Računalniške novice