Dan varne rabe interneta – aktivnosti bodo potekale ves februar 2011

Center za varnejši internet SAFE-SI vabi šole in učitelje, da se pridružijo praznovanju in aktivnostim ob dnevu varne rabe interneta , ki bodo potekale tekom celotnega meseca februarja.

Za šole so pripravili paket različnih delavnic, predstavitev in aktivnosti za delo v razredu z učenci, ki ga pridobite tako, da se registrirate na njihovi spletni strani.

Prejeli boste dostop do online paketa aktivnosti in do simpatične pasice oz. spletnega bannerja za objavo na šolski spletni strani. Poleg tega vas bodo zabeležili kot podpornika Dneva varne rabe interneta in vas vključili v interaktivni zemljevid vseh šol, ki bodo letos praznovale ta dan.

V letu 2011 bomo Dan varne rabe interneta uradno praznovali 8. februarja. Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih telefonov med otroki in mladostniki. V Centru za varnejši internet SAFE-SI bodo osrednjo pozornost posvetili življenju mladih v virtualnem okolju. Dandanes mladi preživijo znaten del svojega prostega časa na internetu ob igranju iger ali pa so aktivni na različnih družabnih omrežjih. Glavni poudarek bo namenjen kritični in odgovorni uporabi interneta, predvsem pri igranju spletnih in računalniških iger ter pri uporabi družabnih omrežij. Mlade želimo opozoriti, da je internet več kot igra ter imajo naša dejanja v spletu posledice tudi v resničnem življenju, zato je potrebno prevzeti odgovornost za svoja početja na internetu. 

Več informacij na www.safe.si/ucitelji.

Povezave:

Related Files