17. festival inovativnih tehnologij za šolsko leto 2010/2011

V šolskem letu 2010/2011 razpisujemo v okviru Festivala inovativnih tehnologij naslednja državna tekmovanja:

Tekmovanja se izvajajo na podlagi Pravilnika o tekmovanju iz znanja s področja inovativnih tehnologij.  (povezava na pravilnik)

Lokacije in datumi državnih tekmovanj v sklopu Festivala inovativnih tehnologij

Tekmovanja bodo praviloma potekala dvostopenjsko – kot izbirno in državno tekmovanje. Na državni ravni bo večina tekmovanj potekala v sklopu osrednje prireditve 17. Festivala inovativnih tehnologij, ki bo v soboto, 2. aprila 2011 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, Tržaška cesta 25.

Državno tekmovanje v oblikovanju besedil s programom Word in predstavitve v PowerPoint programu za osnovne šole s prilagojenim programom – program z nižjim izobrazbenim standardom bo potekalo 17. marca 2011 v Škofji Loki na OŠ Jela Janežiča. Na isti lokaciji bo v aprilu tudi tekmovanje za osnovne šole s prilagojenim programom – posebni program vzgoje in izobraževanja.

Računalniški pokal LOGO za otroke v starosti 5 – 9 let bo potekal 12. marca 2011 v Rogaški Slatini.

Za vsa tekmovanja bo prijavnica odprta s 3. januarjem 2011 in bo dosegljiva do datuma določenega v posameznem razpisu tekmovanja.

Vse dodatne informacije in obvestila v zvezi s tekmovanji bodo objavljene na spletni strani.

Razglasitev rezultatov in nagrade

Podelitev priznanj in nagrad za vsa tekmovanja, razen za tekmovanji pod številko 1 in 9 (za ti dve tekmovanji bo podelitev takoj po koncu tekmovanja) bo na posebni prireditvi v maju 2011. Natančen datum in lokacija prireditve bosta določena naknadno in objavljena na spletni strani ZOTKS. Vsi nagrajenci bodo pravočasno prejeli vabila za prireditev.

Najuspešnejši tekmovalci v posamezni skupini (razen za tekmovanji pod številko 1 in 9) prejmejo za nagrado brezplačno udeležbo na strokovni ekskurziji, ki jo bo organizirala ZOTKS v letu 2011.

Najboljši trije v posamezni skupini (razen za tekmovanji pod številko 1 in 9) prejmejo za nagrado brezplačno udeležbo na enem izmed taborov, ki jih bo organizirala ZOTKS v poletnih mesecih 2011.

Za najboljše iz posameznih tekmovanj bo ZOTKS zagotovila tudi druge nagrade, ki bodo odvisne od prispevkov partnerjev in sponzorjev.

Vir:

Zveza za tehnično kulturo Slovenije