ImagineCup tekmovanje (inovativnost, tehnološke rešitve in razvoj)

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja na katerem sodelujejo študentje višje in visokošolskih inštitucij iz vsega sveta.

Samo v letu 2010 je na lokalnih, regionalnih in svetovnem izboru sodelovalo več kot 250.000 študentov. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakultetno oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademije sfere in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multi-disciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tematiko za svoje ideje študentje črpajo iz milenijskih ciljev Združenih narodov (Millennium Development Goals) z sloganom: »Predstavljajte si svet v katerem tehnologija pripomore k reševanju najtežjih problemov«.

Imaginecup je največje tekmovanje na svetu, ki se začne z lokalnimi tekmovanji. Najboljši iz lokalnega finala se uvrstijo na svetovni finale, ki se bo leta 2011 odvijal v New Yorku (ZDA).

Vir in povezava:

FRI, Ljubljana – predstavitev in osnovni podatki

ImagineCup tekmovanje – slovenska stran