Interznanje 2011

Vabimo Vas da se z nami podate na nepozabno doživetje novinarskega sveta, s pridihom zabave, znanja ter novih dogodivščin.

Projekt, katerega promotorsko podpira tudi Ministrstvo za šolstvo, pripravljamo za Vas, Vaše dijake, njihove starše, babice in dedke in nas, torej za vse, ki smo in bomo kadarkoli iskali kakšen uporaben napotek, ne le računalniški.

»Interznanje 2011« je projekt, ki temelji na brezplačni izmenjavi znanja na področju najpogosteje uporabljenih računalniških orodij. Bistvo projekta je spodbuditi srednješolsko kreativnost in inovativnost ter izoboljšati medgeneracijsko sodelovanje.

In prav v ta namen, želimo z našim projektom vzpodbuditi srednješolce, da se nam pridružijo pri pripravi vodičev, ki bodo razumljivi in dostopni vsem generacijam. S posredovanjem informacij v slovenskem jeziku bodo vodiče lahko uporabljali tako mladi, kot tudi starejši, ki si z angleščino niso ravno blizu.

NALOGA, POTEK, PRAVILA

Ekipa do štirih srednješolcev/srednješolk mora z mentorjem objaviti najmanj 10 člankov na izbrano temo (2 do 3 na mesec). Teme bodo predhodno definirane in usklajene s skupinami. Pri izdelavi vodičev so dijaki prepuščeni lastni iznajdljivosti in kreativnosti.

Ena oseba je lahko mentor več prijavljenim skupinam. Skupina lahko v dogovoru z mentorjem tudi sama predlaga temo, ki se glede na primernost odobri ali zavrne s strani uredništva.

Obveščanje srednjih šol bo izvedeno od 15. do 31. januarja 2011 s poslanim vabilom na natečaj, ki bo vsebovalo predlagane teme s strani uredništva in podrobnejše informacije glede poteka, pravil in same izvedbe natečaja.

Prijave na natečaj bomo pričeli zbirati od 15. januarja 2011 naprej.

Ekipe bodo imele možnost do 1. junija 2011 izpolniti zastavljeni cilj, najboljše dosežke pa bomo razglasili na svečani podelitvi sredi junija 2011.

Kriterij ocenjevanja za izbor zmagovalcev natečaja bo sestavljen iz dveh kategorij:

  • števila pozitivnih ocen vseh objav,
  • finalnega izbora na podlagi ocene strokovne komisije.

Strokovna komisija bo ocenjevala 20 najbolje uvrščenih skupin po prvem kriteriju. Nagradili bomo prve 3 skupine, tolažilne nagrade pa bodo prejeli vsi tisti, ki bodo prišli v ožji izbor.

NAGRADE
Pri nagrajevanju, so nam na pomoč priskočili sponzorji:
1. Mesto: 5x PRENOSNI RAČUNALNIK LENOVO
2. Mesto: 5x HP Laserski tiskalnik
3. Mesto: 5x Prenosni disk
4. – 20. Mesto: USB ključi

Upamo, da se boste našemu povabilu odzvali ter spodbudili Vaše dijake za kreativnost in koristno preživet prosti čas.

Vir:

Računalniki.com