Nova pogodba o uporabi Microsoft programske opreme za vzgojno-izobraževalne zavode

Podpisana je nova pogodba o uporabi Microsoft programske opreme za vzgojno-izobraževalne zavode, to je Microsoft School Agreement 3.5.

Predmet pogodbe je 3-letni najem licenc programske opreme Microsoft Desktop Schools EEL Lic/SA, ki vključuje:

  • nadgradnjo operacijskega sistema Windows (Windows 7 Enterprise Upgrade), ki omogoča nadgradnjo prednameščene različice operacijskega sistema Windows na katerokoli novejšo inačico. Pogoj za namestitev in uporabo je za posamezen računalnik predhodno kupljena nižja različica operacijskega sistema Windows (npr. Windows XP Home, Windows XP Professional, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows 7 Home Premium) glede na različico na katero želimo nadgraditi operacijski sistem (npr. na Windows 7 Enterprise, Windows 7 Professional),
  • polno različico pisarniškega paketa Microsoft Office Professional Plus s pripadajočimi orodji za preverjanje pravilnosti besedil (v nadaljevanju: MS Office),
  • pravice za dostop do strežnikov (v nadaljevanju: licence CORE CAL), ki vključujejo licence Microsoft Windows Server CAL, Microsoft Exchange Server CAL, Microsoft SharePoint Server CAL, Microsoft SC Configuration Manager Server CAL. Licence CORE CAL dovoljujejo dostop z računalnikov z operacijskim sistemom Windows do strežnikov Microsoft Windows Server, Microsoft Exchange Server, Microsoft SharePoint Server in Microsoft SC Configuration Manager Server ne glede na različico operacijskega sistema na računalniku in različico strežnika. Organizacija mora licence za navedene strežnike pridobiti posebej, saj le-te niso vključene v licence CORE CAL.

Najem Microsoft programske opreme v okviru School Agreement 3.5. omogoča uporabo zadnje aktualne različice Microsoft Desktop in prejšnjih različic.

Organizacije lahko Microsoft Desktop v 3-letnem obdobju najema licenc (od 01.01.2011 do 31.12.2013 uporabljajo na vseh računalnikih znotraj posamezne organizacije.

Veljavnost Microsoft School Agreement 3.5. je od 01.01.2011 do 31.12.2013. Organizacije za programsko opremo Microsoft Desktop ne prispevate nobenih sredstev.

Nova pogodba prinaša tudi nekaj novosti. Ena izmed pomembnejših je, da je prenos (download) programske opreme za organizacije brezplačen in omogočen iz Microsoftove spletne strani.

Ključi po prejšnji pogodbi niso več veljavni, ker je bila pravkar podpisana nova pogodba. Za vse nove namestitve programske opreme (OS ali Office) je potrebno za aktivacijo uporabiti nove ključe. Za nove ključe zaprosite na elektronski naslov andreja.rasiewicz@gambit.si.

Poleg namizne platforme pa je v Microsoft School Agreement 3.5. možno vključiti oz. najeti tudi nekatere strežniške licence kot npr. Windows Server, Exchange Server, SQL Server, SharePoint Server,….

Najem za strežniške licence se plačuje letno. Licence za želene strežnike lahko najamete preko www.enaA.com v skupini Microsoft – Šolske licence – Najem dodatnih produktov po School Agreement 3.5.

Vse organizacije, ki imate v okviru predhodne pogodbe SA 3.4 najete strežniške licence (npr. Windows Server Standard, Exchange Server, SQL Server) boste morale podaljšati najem licenc po novi pogodbi, to je SA 3.5, v kolikor želite  to programsko opremo uporabljati tudi v bodoče. Ponudbo za podaljšanje najema vam pošljem v roku 2 dni.

Več informacij dobijo Zavodi po elektronski pošti.

Povezava: EnaA