LibreOffice 3.3 je izšel 25. januarja! (prost dostop)

LibreOffice je brezplačen in odprtokoden, s funkcijami bogat pisarniški paket za Windows, Macintosh in Linux, ki ponuja šest s funkcionalnostjo bogatih programov za vse vaše potrebe po izdelavi dokumentov in obdelavi podatkov: Writer, Calc, Impress, Draw, Math in Base. Je povsem poslovenjen, enostaven za namestitev in uporabo ter popolna izbira za domače uporabnike, podjetja, vladne in druge organizacije. Vedno bo brezplačen in odprtokoden, kar je najboljše jamstvo za neomejen, dolgoročen dostop do programja in lastnih datotek. S paketom dobite tudi brezplačno, kakovostno podporo in dokumentacijo naše velike, zveste skupnosti uporabnikov in razvijalcev.

LibreOffice uporablja ISO-standardizirani zapis ODF (OpenDocument Format), zna brati in pisati zapise programov Microsoft Office, kot tudi izvažati v zapisu PDF, tako da lahko do svojih dokumentov dostopate z vseh vrst računalniških naprav. S tem ponuja tudi najširšo možno združljivost z drugimi izdelki. LibreOffice je tudi nadvse prilagodljiv in ga lahko enostavno razširite z brezplačnimi dodatki, tako da lahko vzpostavite sistem, ki povsem ustreza vašim potrebam in navadam.

Monitor piše, da se je projekt odprtokodnega pisarniškega paketa OpenOffice ločil od Oracla, kateri je pridobil nadzor nad njim s prevzemom prejšnjega skrbnika Suna. Odslej bo nad razvojem OpenOffica bdel neodvisen komite razvijalcev in projektnih menedžerjev v lokalnih jezikih. Projekt OpenOffice.org se za zdaj imenuje The Document Foundation, medtem ko je paket OpenOffice prejel začasno ime LibreOffice.

Spletna stran: