Dot Award – tekmovanje za najboljše šolske spletne strani o Evropi

Vse učence in dijake osnovnih in srednjih šol vabimo, da se skupaj z mentorji prijavite na mednarodno tekmovanje Dot Award, na katerem bo mednarodna komisija izbrala 3 najboljše šolske spletne strani o Evropi. Koordinator projekta, društvo Roger Van Overstraeten Society, bo avtorjem najboljših spletnih strani podelil tri nagrade v bruto vrednosti 1000 EUR, 750 EUR in 500 EUR.

Spletne strani, ki jih boste prijavili na tekmovanje, lahko postavite na šolskih strežnikih, lahko pa jih postavite tudi na Arnesovem strežniku za spletne predstavitve, do katerega ste brezplačno upravičeni vsi učenci, dijaki in mentorji.

Pomembni roki, ocenjevalni kriteriji in navodila za prijavo na tekmovanje se nahajajo na spletnih straneh tekmovanja.

Projekt Dot Award, ki ga koordinira belgijski Roger Van Overstraeten Society, je rezultat različnih evropskih spletnih iniciativ, kot je na primer belgijska Webbstjärnan in švedska WordWebWonder. V projektu, ki ga podpira CENTR (ang. Council of European National Top Level Domain Registries), sodelujemo evropski registri, letos prvič tudi katalonski in v okviru Arnesa slovenski register.

Pomembni datumi

  • 1. 2. 2011: Novinarska konferenca o pričetku tekmovanja
  • 1. 4. 2011: Zadnji rok za oddajo vaših spletnih strani. Pričetek ocenjevanja.
  • 9. 5. 2011: Objava rezultatov mednarodne žirije.
  • 24. 5. 2011: Podelitev nagrad.

Organizatorji projekta

V projektu sodelujemo evropski registri, letos prvič tudi Arnesov Register.si (več …).

Vir in več informacij: