Mesec varne rabe interneta, aktivnosti po slovenskih šolah (februar 2011)

Letošnji mednarodni dan varne rabe interneta smo v Centru za varnejši internet SAFE-SI podaljšali kar v cel februar in ga preimenovali v mesec varne rabe interneta. V februarju se bodo tako odvijali različni dogodki in aktivnosti po vsej Sloveniji in po Evropi, v njih pa bodo sodelovali številni učenci, učitelji, šole, strokovnjaki, različne organizacije in podjetja.

Aktivnosti in izobraževanja učencev in staršev bodo v februarju potekale na skoraj tretjini slovenskih osnovnih šol! Povabilu, ki smo ga v SAFE-SI poslali šolam, naj sodelujejo pri letošnjem Dnevu varne rabe interneta se je namreč odzvalo več kot 185 učiteljev iz 160 slovenskih šol, osnovnih in srednjih, ter vzgojnih zavodov. Aktivnosti po šolah sta podprla tudi Zavod RS za šolstvo in Ministrstvo za šolstvo prek svojega projekta Ešolstvo.

Šole so se registrirale in s pomočjo paketa delavnic, gradiv, videov, ki smo jim ga poslali, bodo samostojno izvajale različne aktivnosti na temo varne rabe interneta v obliki razrednih ur, tehniških dnevov, kulturnih dnevov in podobnih dejavnosti za učence ali starše.

Šole, ki sodelujejo v letošnjem mesecu varne rabe interneta, so prikazane na spodnjem interaktivnem zemljevidu:

Tudi sicer bomo SAFE-SI in podporniki (eŠolstvo, Microsoft itn.) v februarju izvedli več delavnic za otroke in predavanj za starše po Sloveniji.

Povezavi: