Nova programska oprema za šah v šoli

Šahovski učitelji in mentorji so dočakali več let težko pričakovano novico: interaktivni delovni listi za izbirni predmet šah v slovenski osnovni šoli, na domeni gravitacija.net, ki so bili mnogim učiteljem dragocena pomoč pri izvajanju predmeta, preden so bili umaknjeni s spleta, so pred nekaj dnevi končno ugledali luč sveta v spopolnjeni in dopolnjeni obliki ter v prenovljeni obleki. Niso več ponujeni v obliki reševanja prek spleta, ampak kot plačljiva programska oprema, ki jo namestimo na računalnik.

Opremo sestavljata programa Šahovski učitelj in Teoretske končnice. Nekdanji interaktivni listi se skrivajo v programu Šahovski učitelj. Razdeljen je na začetni in na nadaljevalni tečaj. Začetni ustreza nekdanjim delovnim listom za letnik Šah 1 – šahovske osnove, nadaljevalni pa tistim za Šah 2 – šahovsko kombiniranje in Šah 3 – šahovska strategija.

Program Šahovski učitelj je ponujen v dveh različicah: v osnovni in v šolski. Slednja je obogatena s testi ter z možnostjo, da se delovni listi natisnejo.

Šolska licenca omogoča namestitev in uporabo programske opreme na vseh računalnikih ustanove in na učiteljevem domačem računalniku.

Povezava: