Nagradni fotografski natečaj

Pred stotimi leti je poljsko-francoska znanstvenica Marie Curie kot prva ženska prejela Nobelovo nagrado za kemijo za odkritje radija in polonija. V spomin na ta dogodek so Združeni narodi leto 2011 razglasili za Mednarodno leto kemije.

Vrsta dogodkov bo torej v letošnjem letu vezana na kemijo in k temu je pristopila tudi Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Prvi dogodek v sklopu naših aktivnosti je fotografski natečaj, ki je podlaga za izbor najboljših fotografij za državno tekmovanje iz digitalne fotografije, ki bo 2. aprila 2011,  in za sodelovanje na mednarodnem tekmovanju znanstvene fotografije, ki ga organizira Milset (Mouvement International pour le Loisir Scientifique et Technique), kjer je članica tudi ZOTKS.

Vsebina natečaja je vezana na kemijo, kemijske reakcije delo v laboratoriju pri pouku kemije itd. Torej na vse, kar je povezano s kemijo. Na natečaj se lahko prijavijo učenci in dijaki. Prijavnica je dostopna na spletni strani ZOTKS. Prijave na natečaj so odprte do 4. februarja 2011, izdelke pa je potrebno oddati do 1. marca 2011. Več o natečaju si lahko preberete v prilogi.

Nekateri roki so sicer že mimo, vseeno pa lahko pogledate in spremljate dogajanje tudi na drugih področjih.

Vir: ZOTKS

Objavil/-a: Zotks
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...