Predstavitev uporabe interaktivnega projektorja na Drugi osnovni šoli v Slovenj Gradcu

Eden izmed glavnih trendov na sejmu didaktične opreme BETT 2011 v Londonu je bila uporaba interaktivnega projektorja kot zamenjava za interaktivno tablo.

Predstavitev uporabe takšnega interaktivnega projektorja, ki je bil predstavljen tudi na sejmu didaktične opreme v Londonu, je bila v četrtek, 17.2.2011 ob 13. uri na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec v prostorih šolske knjižnice.

Predstavitve so se udeležili številni predstavniki koroških šol, kar kaže na dejstvo, da se interaktivnosti na področju uporabe IKT v šolah daje vedno večji pomen. Vsi udeleženci te predstavitve smo se strinjali, da gre zagotovo za produkt, ki je cenovno zanimiv in vreden uporabe.
Veliko prednost interaktivnega projektorja smo videli predvsem v enostavnosti uporabe, saj gre za uporabo zgolj ene naprave povezane z računalnikom v primerjavi z uporabo interaktivne table, kjer še vedno potrebujemo tudi projektor.
Navdušila nas je tudi postavitev tega projektorja, ki se nahaja praktično nad samo površino projeciranja in tako zmanjša efekt sence, ki se ustvarja pri interaktivnih napravah z uporabo klasičnih projektorjev.