Usposabljanje vodij informacijskih dejavnosti

Usposabljanje vodij informacijskih dejavnosti je potekalo, 28. 2. 2011  na ESIC Kranj in 3. 3. pa na OŠ Srečka Kosovela Sežana.

Teme usposabljanja so bile:

  • Spletna varnost in kaj počno naši učenci/dijaki na spletu
  • Storitve v oblaku
  • Delavnice
  • Tehnična pomoč v okviru projekta e-šolstvo

O spletni varnosti in kaj počnejo naši učenci/dijaki na spletu nam je spregovoril mag. Benjamin Lesjak. Predstavil je 10 nasvetov za starše, nastavitve zasebnosti na facebook-u in kaj storiti, ko pride do kršitev.

Storitve v oblaku Google Apps je predstavil Robi Arcet. Google Apps je skupek spletnih storitev ali skupek spletnih aplikacij, ki nam omogoča lažje in varnejše delo v delovnih skupinah z možnostjo deljenja datotek, uporabe elektronske pošte in še več. Poudaril je prednosti in slabosti omenjene storitve.

Predstavnik podjetja Microsoft Oliver Zofič pa nam je predstavil Microsoftove storitve v oblaku – Microsoft Live@Edu. Live@Edu je brezplačen nabor storitev in orodij, ki nudijo napredne možnosti za sodelovanje in komunikacijo.

Tehnično pomoč v okviru projekta e-šolstvo in kaj lahko vsak VIZ pridobi iz projekta na področju tehnične pomoči je zastopal Milan Podbršček.

Sledile so delavnice v dveh skupinah, ki sta jih vodila predavatelja posameznih tem (Robi Arcet – Google Apps in Oliver Zofič – Microsoft Live@Edu).

Pripravila Damjana Šajne