Lažno sporočilo Arnes uporabnikom

V četrtek, 10.3.2011 je bilo na večje število Arnesovih uporabnikov elektronske pošte poslano sporočilo z naslovom "Dragi arnes e-poštni racun imetnikov".

Sporočilo je bilo poslano iz Nigerije preko zlorabljenih poštnih strežnikov v Avstriji. Sporočilo želi uporabnike prepričati, da bo poštni račun zaklenjen, če ne bodo poslali uporabniškega imena in gesla.

Sporočilo je bilo strojno prevedeno, odgovori pa bodo usmerjeni na naslov webupgradedept(at)engineer.com elektronski naslov. Vse uporabnike prosimo, naj na sporočilo ne odgovarjajo. Skrbnike vpletenih domen bomo prosili za ustrezno ukrepanje, hkrati pa smo že prilagodili sistem zaznavanja neželene pošte, ki bo to sporočilo v bodoče označil kot neželeno.

Tudi v bodoče na Arnesu od svojih uporabnikov po elektronski pošti nikoli ne bomo zahtevali, da nam posredujete svoje uporabniško ime ali geslo.

V kolikor ste odgovorili na sporočilo, vam svetujemo, da nemudoma spremenite vaše geslo. Navodila za spremembo gesla se nahajajo na spodnji povezavi:

www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/spletna-posta/spletna-posta/sprememba-gesla.html


Vir:
 SI-CERT

Objavil/-a: Si-cert
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...