Mozilla Firefox 4 na voljo

Mozilla je predstavila novo različico brskalnika Firefox, ki je po prvem občutku  hitrejša. Ima številne novosti in se "z nami pogovarja" v 75 različnih jezikih.

Pri Mozilli so brskalnik pohitrili s prijemi, kot sta prenovljen pogon JavaScript in podpora strojno-grafičnemu pospeševanju video vsebin.

Brskalni zavihki v najnovejšem Firefoxu se nahajajo nad naslovno vrstico, kar je tako kot pri Chromu, s pomočjo funkcije Panorama pa jih je možno pregledno organizirati v skupine.

Za marsikoga pa je izjemno dobrodošla funkcija Sync, ki omogoča sinhronizacijo zaznamkov, gesel in odprtih zavihkov med več kopijami programa, npr. na delovnem mestu, doma, na mobilnem telefonu itd. Zadnja različica Mozille Firefox vključuje tudi podporo za standarde HTML5, CSS3 in WebGL.


Nova različica omogoča večjo stopnjo zasebnosti

Razvijalci so v brskalnik vključili tudi opcijo "ne sledi", ki spletnim mestom sporoči, da uporabnik ne želi, da se zbirajo podatki o spletnih straneh, ki jih je v preteklosti obiskal. Določena spletna mesta marketinških organizacij takšne informacije zbirajo, denimo s pomočjo piškotkov, z namenom profiliranja uporabnikov.


Povezave:

Vir: RIS, 23.3.2011

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...