Drugo evropsko tekmovanje za najboljšo Resno igro

EBLGC 2011 organizira Poslovno podporni center (BSC) v okviru projekta LUDUS, ki promovira in raziskuje ˝game-based learning˝ in ˝e-learning˝ aplikacije, natančneje Resne igre (ang. Serious Games), na območju Jugovzhodne Evrope in širše v evropskem prostoru.

Vsi zainteresirani posamezniki, podjetja in organizacije, ki se ukvarjajo z razvojem IKT programske opreme ali vsebin za izobraževanje, trening, usposabljanje in marketing so vabljeni, da do 15. aprila 2011 pripravijo in oddajo svojo aplikacijo ali idejo/koncept/˝storyboard˝. Možna je tudi oddaja že pripravljenih iger.

Zmagovalci tekmovanja bodo razglašeni na drugi konferenci – ˝Serious Games, Education and Economic Development (SGEED 2011)˝,  ki bo potekala 26. in 27. maja 2011 v Milanu, Italija. Glavna nagrada je pridobitev certifikata in licence za uporabo uradnega logotipa tekmovanja na svojih produktih. Logotip zmagovalne igre bo objavljen tudi v promocijskem materialu in na spletnem portalu projekta LUDUS.
 
Z organizacijo tekmovanja želijo podjetjem in raziskovalcem, ki delujejo na področju ˝game-based learning˝  in ˝e-learning˝ aplikacij, omogočiti predvsem mreženje z bodočimi poslovnimi partnerji na nivoju celotne Evropske unije.

Uradno vabilo na tekmovanje si lahko ogledate v priponki. Objavljena so tudi navodila za oddajo tekmovalnih iger, pravila tekmovanja, pristopna izjava ter seznam uporabnih spletnih strani.


Datoteke