Videokonferenca »Svoboden pretok idej in univerzalna pravica dostopa do informacij«. Četrtek, 31. marca od 15.00 do 16.00.

V okviru zaključka projekta »Ljubljana – svetovna prestolnica knjige« se bo na obisku v Soveniji od 30. marca do 1. aprila mudil Jāniš Kārklinš, pomočnik Generalne direktorice UNESCA za področje komunikacij in informacij. Častni naziv »svetovne prestolnice knjige« je Ljubljani podelil UNESCO za obdobje od aprila 2010 do aprila 2011.

 

Ob tej priložnosti bo v četrtek 31. marca med 15. in 16. uro na Arnesu potekala videokonferenčna razprava na temo »Svoboden pretok idej in univerzalna pravica dostopa do informacij«. V okviru razprave bo Jāniš Kārklinš  predstavil aktualne programe UNESCA za področje komunikacij in informacij. V razpravi bodo sodelovali dr. Sandra Bašić-Hrvatin iz Univerze na Primorskem, Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo (INePA), dr. Marko Ivanišin iz Univerze v Mariboru, mag. Marko Bonač, direktor Arnesa, Vuk Ćosić, spletni strateg in dr. Marko Milosavljević iz Univerze v Ljubljani. Videokonferenčno okroglo mizo bo vodil dr. József Györkös, državni sekretar na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

 

 

Prenos videokonferenčne razprave v živo boste lahko spremljali preko povezave: https://vox.arnes.si/unesco.

 

 

Vir: MVZT

Objavil/-a: Mvzt
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...