Delavnice i-tabla pri pouku na mednarodni konferenci SIRikt

Na mednarodni konferenci Sirikt v Kranjski Gori, ki se je odvijala med 13. in 16. aprilom so si udeleženci lahko ogledali in preizkusili novosti informacijsko-komunikacijske tehnologije, ki jih na slovenskem trgu ponujajo podjetja.

V letošnji izvedbi so udeleženci konference doživeli novost, za katero so poskrbeli člani področja za i-tablo. Slednji so se povezali z distributerji interaktivnih tabel (Smart, Hitachi, Promethean) in na konferenci med glavnimi odmori v preddverju hotela Kompas izvedli didaktično-promocijske delavnice z naslovom I-tabla pri pouku. V delavnicah so člani področja za i-table predstavili avtorske primere interaktivnih gradiv in prikazali dodano didaktično vrednost i-table pri različnih predmetnih področjih. Z udeleženci konference so delili navdušenje nad delom z i-tablo in didaktičnimi možnostmi, ki jih ponuja. Poleg tega pa so na delavnici predstavili tudi delo področja za i-tablo.

Izvedenih je bilo 8 delavnic na štirih različnih programskih opremah za i-table:

  • na programski opremi Smart Notebook so delavnice izvedle: Zdenka Fojkar, Mojca Janžekovič, Tanja Čuk in Eneja Baloh,
  • na programski opremi Promethean ActivStudio sta delavnico izvedli: Julija Floggie in Vesna Robnik
  • na programski opremi Promethean ActivInspire so delavnico izvedle: Antonija Miklavčič Jenič, Nataša Jeras in Mojca Osvald ter
  • na programski opremi Hitachi sta delavnico izvedli: Vlasta Henigsman in Renata Kern.

Vsem izvajalkam delavnic in distributerjem i-table, ki so izvedbo omogočili se iskreno zahvaljujemo.