Zaključna prireditev projekta “Stisni roko v pest!”

V petek, 22. aprila 2011, je bila v Koloseju (Šmartinska 152, Ljubljana) zaključna prireditev projekta »Stisni roko v pest!«, ki so ga na Ministrstvu za šolstvo in šport oblikovali z namenom obeležitve dveh pomembnih jubilejev v letu 2011: 20. obletnico neodvisnosti države in 70. obletnico upora proti okupatorju.

Udeležba osnovnošolcev je bila odlična. Sodelovalo je kar 129 slovenskih osnovnih šol, ustvarili so 132 e-knjig. Na prireditvi so nagradili 3 najboljše izdelke, vsi udeleženci pa so si ogledali film Piran – Pirano. Slavnostni govornik na prireditvi je bil slovenski pesnik, pisatelj in publicist, Ciril Zlobec.

Najboljšo e-knjigo so izdelali na OŠ Janka Glazerja Ruše. Prejemnica druge nagrade je bila OŠ Loka iz Črnomlja, tretjo nagrado so prejeli učenci OŠ Rada Robiča Limbuš.

Nagrade je prispevala potovalna agencija Collegium Mondial Travel, zaključno prireditev s projekcijo filma pa družba Mobitel.

Projekt »Stisni roko v pest!«, vezan na državljansko vzgojo, so na Ministrstvu za šolstvo in šport oblikovali z željo, da bi med mladimi okrepili občutek narodne identitete in pripadnosti. Hrati je namen projekta spodbujanje skupnosti, ekipnega dela in povezovanja več predmetov.

Vir in foto: MŠŠ

Objavil/-a: MŠŠ
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...