Proslavite sodelovanje med Comeniusovim tednom – od 2. do 9. maja 2011

Vsako leto na tisoče šol iz vse Evrope dela na skupnih projektih, v katerih učitelji in učenci skupaj s partnerji iz drugih držav sodelujejo pri različnih dejavnostih. Učijo se skupaj ter drug od drugega, spoznavajo kulturno in jezikovno različnost Evrope ter spoznavajo prijatelje iz tujine.

Comeniusov teden predstavlja lepo priložnost za predstavitev uspehov Comeniusovega šolskega partnerstva in projektov eTwinning širši evropski publiki. To je dvoletna kampanja, ki se je lahko udeležijo vse šole držav, ki sodelujejo v Programu Comenius.  

Dejavnosti letošnje kampanje bodo združene v enem tednu in sicer od 2. do 9. maja. Učitelje naprošamo, da si v ta namen v svojem koledarju rezervirajo en ali več dni za sodelovanje svojih učencev pri dejavnostih s pomočjo katerih bodo svoje izkušnje in rezultate evropskih sodelovalnih projektov predstavili širši publiki.

Šole se lahko po svoji izbiri odločijo za katerokoli dejavnost, ki jo bodo izvajale med tednom. Tako lahko na primer:

  • organizirajo dan odprtih vrat in na njem predstavijo projektno delo tudi drugim učencem, učiteljem, staršem in/ali lokalnemu tisku;
  • na šoli ali v mestu pripravijo predstavitev rezultate projektov in nanjo povabijo druge šole in lokalno skupnost;
  • s pomočjo video konference ali projektnega sestanka organizirajo srečanje s projektnimi partnerji;
  • sodelujejo v natečajih ali pri drugih dejavnostih, ki jih na nacionalni ravni organizirajo Nacionalne agencije ali Nacionalna svetovalna služba zaComeniusov program.

Če želite sodelovati, si oglejte razdelek Sodelovanje section.  Ogledate pa si lahko tudi gradiva namenjena pomoči, orodja in storitve, ki vam bodo pomagale obogatiti vaše šolske dejavnosti.

Vir in več:

Objavil/-a: Comenius
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...