Znanstival dogodivščin od 19. do 22. maja 2011 na ulicah in trgih Ljubljane in Pirana

Znanstival dogodivščin je namenjen vsem, katerim je namenjena tudi Hiša eksperimentov. Torej zares vsem. Le radovedni morate biti, ne sme vas biti strah priznati, da se še česa novega naučite.

Znanstival smo začeli ustvarjati zato, ker nas takšne stvari veselijo in ker smo prepričani, da bodo tudi vas. Stkali smo ga iz štirih niti:

  • znanstvenih dogodivščin, ki so improvizacija promocije izobraževanja, neke vrste jazz v znanosti. V dobre pol ure zanimivih in privlačnih poskusov ter interakcije z obiskovalci, na poljuden način prikažemo neko temo iz znanosti. Dogodivščine se bodo izvajale na odprtem, pa tudi v Hiši eksperimentov. Prav veseli smo, da nismo edini v svetu, ki izvajamo dogodivščine. Z ljudmi iz tujine imamo pristen stik in tudi zato se gostje radi odzovejo na naša povabila. Tako bo tudi letos.
  • delavnic, ki jih v Hiši imenujemo Znanstveni Krneki. Tu obiskovalci iz enostavnih predmetov izdelujejo zanimive znanstvene stvaritve: oboo, vulkan, letala, vozilo na zračni blazini, spektroskop, fagot, …
  • znanstveno-promocijskih predavanj, ki se bodo odvijala v Hiši ter
  • spektakla v soboto. Kaj se bo zgodilo tam, ne bomo izdali. Se pa splača priti in doživeti.

Poleg naštetega bodo v času Znanstivala v Hiši dnevi priprtih vrat (ne bodo čisto odprta, zaprta pa tudi ne).

Vir:

Na takšnem znanstivalu gotovo ne gre brez "kakšnega koščka" modernih tehnologij. Poglejte si še program v verziji za tisk (*.pdf).