Ravnatelji na zaključnem srečanju seminarja Komunikacija v delovnem okolju in širše

V četrtek, 2. junija so se ravnatelji udeležili zaključnega srečanja seminarja Komunikacija v delovnem okolju in širše, ki poteka v okviru prvega modula usposabljanja za ravnatelje na poti do e-kompetentnosti..

Srečanje je potekalo v dveh časovnih terminih in več skupinah. Tako so se ob deveti uri po videokonferenčni povezavi pozdravili udeleženci, zbrani na Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru (dve skupini), v OŠ Senčur, OŠ Log – Dragomer in OŠ Drska v Novem mestu. Ob enajsti uri pa ravnatelji, zbrani na Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru, v OŠ Srečka Kosovela v Sežani in OŠ Sostro (Ljubljana).

Srečanja v Mariboru se je udeležil tudi g. Janez Čač iz Ministrstvu za šolstvo in šport, ki je bil "v pripravljenosti" na morebitna vprašanja udeležencev.

Po prvem srečanju v živo se je njihovo delo v preteklih tednih nadaljevalo predvsem na daljavo, v spletni učilnici, kjer so opravljali naloge ob pomoči in usmeritvah njihovih predavateljev. Cilj tega usposabljanja postavlja v ospredje prav zmožnost komunikacije in sodelovanja na daljavo, kar je ena izmed šestih kompetenc.

Delo ravnateljev v spletnih učilnic je potekalo v petnajstih skupinah, v katere je bilo vključenih 210 udeležencev.

Ravnatelji bodo usposabljanje nadaljevali jeseni, vodilna kompetenca drugega modula pa bo Zmožnost načrtovanja, izvedbe, evalvacije dela z uporabo IKT.

Pomenljivo je tudi, da ravnatelji opravljajo usposabljanja z dobro voljo nasmehom na obrazu. Aktivnosti pa so vidne tudi na fotografijah.