Rezervirajte si datum za izvedbo aktivnosti ob Dnevu varne rabe interneta

Leto je naokoli in Center za varnejši internet safe.si ; ponovno vabi vse šole, da se pridružijo aktivnostim ob Dnevu varne rabe interneta v februarju 2012.

V letu 2012 bomo Dan varne rabe interneta uradno praznovali 7. februarja. Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih telefonov, predvsem med otroki in mladostniki ter njihovimi starši in učitelji. 

Osrednjo pozornost pa bomo tokrat namenili:

  • spodbujanju medgeneracijskega dialoga,
  • sodelovanja ter izmenjavi izkušenj in znanj o varni rabi interneta med mladimi in njihovimi starši, starimi starši in učitelji. 

Mladi  nas starejše prekašajo pri uporabi različnih tehnoloških naprav, storitev in rešitev in tu se lahko od njih marsikaj naučimo, manjka pa jim življenjskih izkušenj za modro presojo, odgovorno ravnanje in pravilne odločitve pri uporabi tehnologije in morebitnih zagatah povezanih s tem  in tu jim lahko pomagamo starejši s svojimi izkušnjami in znanji. Oboji lahko torej veliko pridobimo iz takega dialoga.

Pozivamo vas, da v februarju prihodnje leto v tem duhu pripravite tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, kjer bo omogočeno sodelovanje in izmenjava znanj o varni rabi interneta med mlajšo in starejšo generacijo.

 V naslednjem šolskem letu vam bomo poslali delovne pakete, v katerih boste našli že pripravljene predloge različnih aktivnostih, ki jih lahko izvedete. Že zdaj pa vas prosimo, da aktivnost uvrstite v načrte za naslednje šolsko leto.  

Veseli bomo, če nam boste svoj interes za sodelovanje izrazili na info@safe.si.