Terena Networking Conference 2011 in uspeh študentov FRI Ljubljana

Študenti Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani so se uspešno predstavili na konferenci TNC 2011, ki je potekala med 16. in 19. majem v Pragi.

Gre za konferenco na kateri sodelujejo skrbniki evropskih akademskih omrežij in vrhunski strokovnjaki na področju računalniških omrežij, omrežnih storitev, digitalnih identitet in drugih področij v računalništvu. Na dogodku so lahko študenti iz cele Evrope že četrto leto zapored predstavili posterje z vsebinami, ki so povezane z obravnavanimi temami na konferenci.

Na konferenci sta plakata Eduroam Insecurities in Open Wi-Fi Maps požela precej zanimanja in bila tudi izbrana s strani strokovne žirije, študentom pa prinesla nove kontakte in ideje za nadaljnje delo na teh projektih. Podjetje Cisco je našim študentom omogočilo tudi brezplačen vstop na konferenco.

Več informacij in nekaj utrinkov s konference si lahko ogledate na spletni strani Laboratorija za računalniške komunikacije. O uspehu naših študentov je poročala tudi spletna stran Arnes.

Vir: