6. Slovenski forum inovacij – tudi ideja za tehniški dan

Wikipedija pravi, da je inovácija lahko nova ideja, nov proizvodni ali tehnološki postopek, nov izdelek ali predmet z novimi funkcijami, na portalu za inovativne Imam idejo pa pade v oči, da je inovacija uporabna novost, katere koristnost se je potrdila na trgu.

Vse sodobne družbe z razvitim gospodarstvom si prizadevajo, da imajo čimveč inovacij, zato v te namene investirajo velika finančna sredstva. Moč držav se danes meri tudi po številu prijavljenih, še bolj pa uporabljenih inovacij. Slovenija je žal na repu teh držav.

Inovacije lahko iščemo ali razvrstimo v številne kategorije. Tako so pomembne tudi inovacije iz sveta tehnike, računalništva in modernih tehnologij nasploh.

JAPTI,  javna  agencija  za  podjetništvo  in  tuje  investicije,  s  finančno podporo  Ministrstva  za gospodarstvo organizira 6. Slovenski forum inovacij, edini poslovni dogodek, ki na enem mestu združuje inovativni potencial Slovenije – podjetja, posameznike, mlade,  raziskovalne in druge podporne  institucije  ter  drugo  zainteresirano  javnost. 

Prijavijo  se  lahko  tudi  fizične  osebe, mladi posamezniki ali skupina mladih, z mentorjem ali brez – omejitev ni!

Dogajanje je zelo raznoliko in pestro, od razstave inovacij, izobraževalnega programa za mlade, podjetnike in inovatorje, do brezplačnih svetovanj.

Trenutno poteka zbiranje prijav za nabor inovacij. Najboljše bo izbrala nacionalna strokovna komisija in te bodo imele možnost brezplačne predstavitve na dogodku

Prijavite in predstavite svojo inovacijo: proizvod, storitev ali poslovni model, in kandidirajte za izbor za 45 najboljših inovacij.  Zmagovalci  posameznih  kategorij  izbranih  inovacij  bodo prejeli posebna priznanja. 


Dvodnevni dogodek oz. festival inovativnosti se bo odvijal 22. in 23. novembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Za vse udeležence je prost vstop.

Rok  prijave  je  do  12.  septembra  2011,
  do  24.  ure  preko  elektronske  prijavnice. 

Več informacij in možnost brezplačne prijave inovacije na www.foruminovacij.si.

V letošnjem letu bo organiziran tudi voden (paketni) ogled po prizorišču Foruma inovacij, od razstave,  do  izobraževanj  za  mlade.  Na  ta  način  lahko  šole  nadomeščajo tehniški  dan.  

Povezava:

Vabilo (*.pdf):

Related Files