Po svetovnem dnevu IPv6 svetovni teden IPv6?

Svetovni dan IPv6, na katerem so sodelovali tudi vodilni internetni ponudniki, kot so Google, Yahoo in Facebook, je minil brez večjih motenj v delovanju interneta. Namen 24-urnega testa, ki je potekal 8. 6. 2011, je bil odkriti potencialne napake in težave pri sočasni uporabi protokola IPv4 in IPv6. Sicer se je ob samem pričetku testa pojavilo nekaj težav, ki pa so jih ponudniki večinoma sproti odpravljali.


Slovenija se je po analizi Erica Vyncke zopet izkazala kot ena najbolj pripravljenih držav na uvedbo novega protokola.
Z analizo so namreč merili, koliko največjih spletnih portalov svoje vsebine že ponuja preko obeh protokolov. Na ta dan, ki ga je v Sloveniji koordinirala slovenska IPv6-iniciativa Go6, so tako dostop do svojih vsebin in storitev pripravili številni slovenski ponudniki kot so Telekom Slovenije (www.siol.net, www.najdi.si), RTV Slovenija (www.rtvslo.si), POP TV (www.24ur.com), Arnes (www.arnes.si), APEK (www.apek.si), Simobil (www.simobil.si), T-2 (www.t-2.si), LTFE (www.ltfe.org) in drugi.

Ker ni bilo zaznati težav, so se tudi nekateri slovenski ponudniki odločili, da dostop do vsebin preko obeh protokolov ohranijo aktiven tudi v bodoče.

Tako so na primer vsebine www.siol.net, www.najdi.si, in www.rtvslo.si danes dostopne tudi preko IPv6.


Za lažje razumevanje protokola IPv6 so na Arnesu pripravili tudi kratek predstavitveni video IPv6 – brez panike.

Vir in prispevek v celoti: Arnes

Objavil/-a: Arnes
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...