Odlično prvo mesto Jureta Žbontarja na mednarodnem izzivu

Asistent na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani, Jure Žbontar je zmagal na izzivu "Optimalno razporejanje delovnih obveznosti v omejenem in razumnem času". Na izzivu je sodelovalo šest ekip.

Izziv v optimalnem razporejanju delovnih obveznosti v omejenem in razumnem času je letos potekal od 29. aprila do 13. junija. Tekmovanje je izvedlo poljsko podjetje TunedIT Solutions v sodelovanju z ameriškim podjetjem za spletni marketing, US-based online marketing company, WL Marketing.
Časovno razporejanje delovnih obveznosti pogosto predstavlja težave v različnih aplikacijah. Naloga tekmovalcev je bila poiskati najboljši algoritem za rešitev le teh. Šest ekip je pri iskanju najboljšega algoritma doseglo najvišji in obenem enak rezultat.
Prvo mesto pa je bilo dodeljeno lahko le enemu, in sicer diplomantu Fakultete za računalništvo in informatiko Juretu Žbontarju, ki je nalogo oddal prvi. Zmagovalcu pa je hitrost prinesla tudi 1000 $ nagrade. Osnovni algoritem je po Juretovi izboljšavi kar štirikrat hitrejši.

Juretu čestitamo za tako velik uspeh in mu v prihodnje želimo še veliko tovrstnih zmag!

Vir: FRI, Ljubljana