Slovenska e-gradiva. Nemški inštitut za pedagogiko in informatiko podelil medaljo odličnosti slovenskemu e-učbeniku za frizerje.

V Berlinu je potekala zaključna razglasitev mednarodnih priznanj Comenius EduMedia, ki jih vsakoletno podeljuje Nemški inštitut za pedagogiko in informatiko (Gesellschaft fur Pedagogik und Information E.V.).

Podjetje DigiEd je skupaj s partnerji Videofon in Fakulteto za elektrotehniko prejelo medaljo odličnosti za e-gradivo Frizerstvo, ki je bilo izdelano s programskim orodjem Frames za izdelavo e-učbenikov, ki ga je razvilo podjetje.

E-gradivo je za slovenske šole in dijake brezplačno dostopno na www.egradiva.si, saj sta njegovo izdelavo podprla MŠŠ in EU.

Nemški inštitut na podlagi predstavitev in ocene akademske žirije izbranim e-gradivom podeli priznanja za odličnost v e-izobraževanju, med njimi pa potem z medaljami nagradi tudi izjemne dosežke v e-izobraževanju v Evropi za leto 2011. Medalja jih je postavila ob bok velikim mednarodnim podjetjem kot so založba Pearson, FWU, Smart, Nintendo Europe, itd., ki so prav tako prejeli medaljo.

Povezave in podatki o sodelujočih: